Cursus verdieping in de intieme delen voor stellen

Klankschalen
Klankschalen

Het is onze opzet om mensen dichter bij hun gevoel, bij zichzelf en tot elkaar te brengen. Vooral genieten, ontspannen, onthaasten op een prachtige en vooral rustgevende locatie. Een echte verwendag in deze hectische wereld..

Het maakt niet uit of je ervaring met onderwerpen zoals tantra of erotisch masseren hebt of niet, of je wel of niet kunt masseren, of je ruimdenkend bent of niet. Voor iedereen zal er wat te beleven en te ervaren zijn op een veilige, respectvolle, nuchtere, humorvolle en beslist niet zweverige manier.

Wij staan heel open, nuchter en zonder jaloezie in dit leven. Seksualiteit is een basisbehoefte, net als eten, drinken en slapen. Helaas wordt er zelfs in Nederland nog heel moeilijk over intimiteit en seksualiteit gedaan en leren we op school of van onze ouders niet wat dit nu echt inhoudt. Laat staan dat ons de technieken worden bijgebracht. Toch is bijvoorbeeld bijna alle reclame doorspekt met erotiek.

Hetzelfde geldt voor de liefde. Misschien zou dat wel het belangrijkste vak op school moeten zijn. Wat is nu liefde, hoe werkt het, hoe hou je de liefde goed in een langere relatie. De mens kan niet overleven als hij geen liefde en aanraking ondervindt na zijn geboorte. Zonder stromende erotische/seksuele energie zijn wij mensen eigenlijk niet compleet. Met de nodige humor en vooral ook onderbouwde, dan wel wetenschappelijk aangetoonde methodes willen wij jullie horizon verbreden en verdieping creëren.

Sauna
Sauna

In een veilige, discrete, prachtige, liefdevolle omgeving leren wij mensen genieten en beter in balans komen met liefde en seksualiteit. Er is alle privacy want ons huis en praktijk liggen vrij gelegen in een bosgebied. Wij spelen met name in op de liefde en seksuele energie die in ons allemaal van nature aanwezig is. Wij doen dit vanuit het respecteren van andermans grenzen, het openstaan voor nieuwe ervaringen, onze eigen leermomenten en de liefde voor de mens om ons heen.

De kunst is om bij jezelf te blijven. Niet in het verleden te blijven hangen of van de toekomst afhankelijk te zijn. Het gaat om het onderweg zijn en wel zo dat je er blij van wordt.
Opvattingen en negatieve ervaringen loslaten. Zo kom je steeds dichter bij je levensenergie op een zuivere en eerlijke manier.

Tijdens de cursus werk je uitsluitend met je eigen partner. Het kan gebeuren dat je opgewonden raakt, dit mag, maar is niet zozeer het doel van de dag. Bij de cursus gaan we eerst rustig opbouwen door in te gaan op de anatomie, fysiologie en pathologie van de intieme delen. Jullie gaan elkaar daarna uitgebreid over jullie gehele lichaam inclusief de intieme delen masseren. We eindigen met de OM-meditatie (orgasmic meditation). Na het avond eten bespreek ik de do’s and don’ts van speeltjes. Deze dag is vooral leerzaam en niet gericht op erotiek of een orgasme. Een cursusdag bestaat uit luisteren, vragen, kijken en toepassen. Hoe actief of passief je bent, bepaal je zelf. De doelstelling is om stof en ervaring aan te reiken waar je thuis samen mee aan de slag kunt. De cursus is praktisch, niet zweverig en zeker ook geschikt voor mensen die het erotische gedeelte wat meer privé willen houden. .
Respect voor elkaar staat bovenaan!

Massage is een dans van energie

De cursussen bestaan uit één lesdag. De dag begint om 10:00 uur en eindigt omstreeks 22:00 uur. Gedurende de dag is er genoeg tijd om lekker te loungen en van de sauna en jacuzzi gebruik te maken. Je draagt een badjas of een lungi. Tijdens het masseren is het handiger om geen kleding te dragen, dit is echter niet verplicht. Er is voldoende gelegenheid om te douchen.
Tijdens de cursusdag krijg je twee uitgebreide maaltijden. We gebruiken daarvoor zo natuurlijk mogelijke producten. Met vegetariërs of speciale diëten houden wij graag rekening.

Deze cursus is voor stellen (MV, MM, VV) en trio’s met een minimale leeftijd van 21 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 40 a 50 jaar. Er doen maximaal 6 stellen mee, meestal komen er 4 a 5 stellen. Er wordt gewerkt op massagetafels om rug en knieën te ontlasten.

De tantrische massage cursus willen wij laagdrempelig houden. We geven die dag dan ook geen echte aandacht aan de intieme delen.

Bij de verdiepingscursus gaan we juist wel met de intieme delen aan de slag. Dit bouwen we rustig op en ook hier wordt met ieders grenzen rekening gehouden. Aanrader is eerst de tantrische massagecursus te doen, maar dat is niet verplicht.

Trio’s, man/man en vrouw/vrouw stellen zijn van harte welkom.
Lunch en diner zijn bij de cursusprijs inbegrepen, ook voor vegetariërs (speciale diëten mogelijk indien ruim van te voren doorgegeven).
Na het diner is er ruime gelegenheid om na te praten en te evalueren. Er kan nog op elkaar geoefend worden.
Je wordt verzocht zelf een badjas, handdoeken en slippers mee te brengen.

Prijs tantracursus: zie prijslijst.
Opgeven kan per mail: info@purenature.nl. Voor aanvang van de cursus dient 50% van het totaalbedrag te worden voldaan.

Deze cursus kan in overleg ook als privécursus voor twee of meer stellen gegeven worden.

Meer over tantra

Data staan in de sidebar rechts.

Volg je hart, want dat klopt