Tweedaagse workshop verdieping in het orgasme voor stellen

Deze workshop over het orgasme  is een vervolg op de cursussen tantrisch masseren en de verdieping in de intieme delen. Het is aanbevelenswaardig dat er een van de twee of allebei de cursussen eerst gevolgd zijn. Het is bedoeld voor stellen in een liefdes-relatie met een goede basis. Het maakt niet uit of je al heel lang samen bent of nog maar korter een relatie hebt. Wel is het belangrijk dat de relatie gelijkwaardig is en jullie beiden mee willen doen.
Het is onze opzet om mensen dichter bij hun eigen gevoel en tot elkaar te brengen. Het gaat vooral om het genieten, ontspannen en onthaasten op een prachtige en vooral rustgevende locatie. Een echt verwenweekeind in deze hectische wereld.

Het maakt op zich niet uit of je ervaring met tantra hebt of niet, enige ervaring met masseren is wenselijk. Deze workshop is meer geschikt voor mensen die geen problemen hebben met bloot zijn in bijzijn van anderen en een opener mind hebben.  Je werkt alleen met je eigen partner. Ook hier werken wij op een veilige, respectvolle, nuchtere, humorvolle en beslist niet zweverige wijze. Intiem zijn met elkaar moet fijn en plezierig zijn.

Bij deze workshop gaan we uitleggen hoe het orgasme werkt, de zin en zeker ook de onzin van tantrische, meervoudige, dal, vallei enz. orgasmes. We bouwen door middel van diverse oefeningen op naar steeds meer ontspanning, sensitiviteit en bewustwording. Veel aandacht is er voor ademhaling en bekkenbodemspieren. Ook de anatomie en fysiologie van de intieme delen wordt behandeld. Tantra gaat niet om een doel. Een orgasme is geen doel van deze dag maar mag er zeker wel zijn. Het gaat er vooral om dat jullie ideeën en vaardigheden opdoen waar jullie thuis mee aan de slag kunnen. Daarnaast willen wij ook graag de nodige fabels en illusies de wereld uit helpen.
We gaan het een en ander doen met OM-meditatie en afhankelijk van de groep misschien een stukje yoni-massage. Er is aandacht voor het uitstellen van het orgasme, het meer voelen ervan en de erectie van man en vrouw. Squirten komt ter sprake evenals het niet ejaculeren tijdens het orgasme voor de man. Gedurende het weekeind bouwen we de erotische energie steeds verder op in combinatie met meer verbinding tussen de partners. Er zijn een aantal vernuftige speeltjes die we in het weekeind ook kunnen gebruiken.

Mocht je problemen ervaren op seksueel gebied, overleg dan eerst even met ons of deze workshop geschikt voor jou/jullie is. Te snel klaarkomen en erectie-stoornissen zijn doorgaans geen probleem om deel te nemen. Mensen die nog nooit of zelden een orgasme ervaren zijn op zich welkom, mits het er niet om gaat om perse tot een orgasme te komen. Deze workshop heeft hooguit een coachend karakter en is niet bedoeld als therapie.

De cursussen bestaan uit twee lesdagen in het weekeinde. De dagen beginnen om 10:00 uur en eindigen omstreeks 22:00 uur. De zondag eindigt rond 20:00.
Tussendoor kan er nog lekker gelounged worden en van de sauna, jacuzzi en hottub gebruikt gemaakt worden. Je draagt een badjas of een lungi.  Bloot lopen is geen probleem, dit alleen in de praktijk en op het wellness plein. Tijdens oefeningen is het handiger om geen kleding te dragen, dit is echter niet verplicht. Er is voldoende gelegenheid om te douchen.
Tijdens de cursusdagen krijg je per dag twee uitgebreide maaltijden. We gebruiken daarvoor zo natuurlijk mogelijke producten. Met vegetariërs of speciale diëten houden wij graag rekening.

Stellen (MV, MM, VV en de rest van het alfabet) met een minimale leeftijd van 21 jaar zijn van harte welkom. Er doen maximaal 5 stellen mee. Er wordt gewerkt op massagetafels om rug en knieën te ontlasten. Trio’s zijn in overleg ook welkom.

Lunch en diner zijn bij de cursusprijs inbegrepen, ook voor vegetariërs (speciale diëten mogelijk indien ruim van te voren doorgegeven).
Je wordt verzocht zelf een badjas, handdoeken en slippers mee te brengen. Overnachting moet zelf geregeld worden en is niet bij de prijs inbegrepen. Met een camper of caravan kan bij ons op het terrein overnacht worden zonder extra kosten.

Prijs tantracursus: zie prijslijst.
Opgeven kan per mail: info@purenature.nl. Voor aanvang van de cursus dient 50% van het totaalbedrag te worden voldaan.

Meer over tantra

Data staan in de sidebar rechts.

Volg je hart, want dat klopt