Helene

Helene Baayen

Helene

Helena (mijn doopnaam) kan van Hellas komen, wat de stralende betekent. Graag wil ik een zonnestraal in het leven van mensen en dieren zijn.
Ik ben trots op mijn naam en op mijn werk en hoef dan ook geen pseudoniem.

Ik ben geboren in de 70’er jaren in Amsterdam. Ik ben opgegroeid onder de rook van Amsterdam en Utrecht in de polder. Ik kom uit een chique, rationele, afstandelijke, doch hoogbegaafde familie van onderwijzers en wetenschappers. Zoals bij veel therapeuten heeft een bepaald niet grappige jeugd geleid tot mijn huidige kwaliteiten om anderen te ondersteunen.
Vanaf zeer jonge leeftijd had ik een onstuitbare nieuwsgierigheid en leergierigheid naar alles wat met seksualiteit en lichamelijkheid te maken had. Deze nieuwsgierigheid verlegde zich ook naar verbinding met en interesse in de natuur in al zijn verscheidenheid. Gezond leven, respectvol omgaan met ons milieu en dierenwelzijn staan bij mij van jongs af aan hoog in het vaandel.

Sinds mijn 18de woon ik met veel genoegen op de Veluwe. Als klein kind zei ik altijd al dat ik later bij de bossen van Bolke de Beer wilde gaan wonen.
Mijn eerste baantje was in 1988 in een reformzaak, sindsdien verdiep ik mij tot op de dag van vandaag in voeding en suppletie door middel van trainingen, congressen, workshops en tegenwoordig ook webinars.
Sinds 1998 ben ik fulltime actief op het gebied van massage, tantra, sportmassage en intimiteit/seksualiteit. Ik ben in 2008 geslaagd voor de HBO opleiding fysiotherapie bij Thim van der Laan. Begin 2012 ben ik geslaagd voor de post HBO studie dierfysiotherapie.
Daarnaast ben ik acupuncturist en manueel therapeut voor dieren.

Als fysiotherapeut neem ik regelmatig waar in mijn omgeving. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar de ouder wordende mens. Tijdens mijn opleiding heb ik ontdekt dat ik veel geduld kan hebben met ouderen met een fysieke, dan wel geestelijke beperking. Als ik op leeftijd ben hoop ik ook dat er mensen zijn die mij bij mijn beperkingen willen bijstaan. Ik vind het heerlijk om bijscholingen te volgen en ben dan ook geregistreerd fysiotherapeut in het kwaliteitsregister. De fysiotherapie en mijn massagepraktijk houd ik strikt gescheiden.

Mijn behandelingen zijn gebaseerd op respect en interesse in de mens en zijn lichamelijk en geestelijk functioneren, gezien in zijn of haar sociale context. Ik maak gemakkelijk contact met mensen en vind het belangrijk dat mensen zich veilig en op hun gemak voelen. Ik ben open, eerlijk, optimistisch, spontaan, direct en recht door zee. What you see is what you get. Ik ga voor gastvrijheid, integriteit, vertrouwen, kwaliteit, humor, een luisterend oor en zeker ook voor een goed gesprek. Ik doe mijn werk geheel op mijn eigen manier en ik kan daar mijn hart en ziel in leggen. Ik ben een perfectionist en wat ik doe, doe ik goed!

Ik ben een natuurliefhebster bij uitstek. Mijn grootste hobby is de endurance paardensport. Dit doe ik op internationaal niveau. Mijn liefde gaat vooral uit naar mijn mannen, mijn vrienden, mijn paarden (volbloed Arabieren), mijn honden Bowy (Koningspoedel) en Carlo(Chart Polski) en mijn kat Fred. Dieren zijn altijd in het nu en een groot voorbeeld voor mij hoe wij eigenlijk zouden behoren te leven.
Verder hou ik van naturisme, saunabezoek en af en toe erotisch uitgaan. Dat mogen we ook graag met vrienden samen doen. Ik heb intieme vrienden die tevens helpen tijdens mijn wedstrijden. Mijn leven is sprankelend, intens en alles behalve saai. Veel plezier beleef ik ook aan onze prachtige locatie in het bos. De paarden staan tegenwoordig aan huis. Zelf genieten we ook van de jacuzzi, hottub en sauna.

Helene oktober 2013
Helene oktober 2013

In mijn leven probeer ik balans te vinden tussen spiritualiteit en wetenschap, balans tussen vrijheid en verbonden zijn, balans tussen openheid en maatschappelijke normen, balans tussen overtuiging en verantwoordelijkheid. Balans tussen ontmoeten en weer loslaten, balans tussen rust en in beweging zijn. Het wordt mij steeds duidelijker dat alles om heldere en eerlijke, geweldloze communicatie draait. Daadwerkelijk in contact zijn met elkaar en vooral met jezelf. Mijn leven is zeer intens en vol passie. Ik ervaar dit niet altijd als even makkelijk en ben blij met de feedback van mijn geliefde, vrienden en van de mensen die ik in mijn werk ontmoet. Ik sta nuchter en sterk in het leven en tegelijk ook open voor goed onderbouwde oude natuurgeneeswijzen en rituelen. Momenteel interesseer ik mij voor het Taoïsme (eigenlijk Daoïsme volgens het algemeen beschaafd Chinees) en lees ik veel op het gebied van zelfontwikkeling, evolutie, ethiologie, systeemdenken, psychologie, communicatie, het brein en quantum fysica.

Van nature ben ik heel open en ik stel mijzelf soms wat kwetsbaar op. Ik vind het leuk om vragen van mensen te beantwoorden en vertel ook met plezier over mijzelf. Ik heb veel meegemaakt, bijzonder mooie, maar ook intens verdrietige dingen. Ik heb veel onderzocht en beproefd. Hierdoor zijn er weinig dingen op het diepere vlak waar ik niet over mee kan praten. Toch kan ik alles met humor en de nodige zelfspot bekijken. Ik volg mijn hart en intuïtie in het leven. Ik wil niemand kwetsen en ik blijf eerlijk. Ik ben niet standaard. Ik heb geen TV en lees geen krant. Ik studeer graag en wat ik begin maak ik af!
Ik ben gefocust op hygiëne en het goed verzorgen van het menselijk lichaam, zowel uit- als inwendig. Omdat ik van natuurlijke schoonheid hou gebruik ik geen make-up. Ik eet en drink heel bewust, sport veel en ben zuinig op mijn lichaam.

Ondanks mijn haarkleur heb ik een goed stel hersens mee gekregen en leren is iets wat ik graag doe. De komende jaren zal ik zeker nog veel blijven studeren omdat er nog veel is wat ik me eigen wil maken. Om zo mensen en dieren nog meer te kunnen helpen.
Ik vind het zalig om vakliteratuur te lezen. Schrijven, dichten en lezingen houden zijn een tweede natuur van mij.

Op relationeel gebied is mijn vertrouwen meerdere keren flink beschadigd. Ik blijf in de goede natuur van de mens geloven. Ik hoop dat ook u daaraan wilt meewerken!

Het geeft me erg veel voldoening om mensen met lichamelijke of geestelijke blokkades te helpen. Ook het Tantrisch behandelen van dames en heren vind ik heel erg leuk en mooi om te doen. Seksualiteit is één van onze basisbehoeftes. Zelf krijg ik veel energie en awareness van tantrische en taoïstische oefeningen. Jan en ik volgen regelmatig trainingen en intervisie op dit gebied. We geven cursussen, massages en sauna-avonden op het gebied van tantra. Ik mag graag mensen een andere kijk op het leven geven en hun horizon verbreden. Het ‘onderwijzen’ van mensen is een sterke kant van mijn familie.

Ik schuw de media niet en kom rustig voor mijn mening uit voor de radio en televisie.

Mijn afstudeerscriptie betreft het onderwerp erectiestoornissen (impotentie). Dit cum laude werk bevat een unieke schat aan informatie over dit onderwerp en is bij mij te koop. Ik begin een brede kennis over dit onderwerp op te bouwen en ik mag graag mensen coachen met problemen op het seksuele vlak. Mijn droom is steeds meer met mijn werkwijze en kennis te gaan samenwerken met seksuologen, psychologen, urologen en andere (para)medici. Ik wil graag mensen met problemen op dit o zo kwetsbare vlak verantwoord, liefdevol en met wijsheid terzijde staan!

Ik ben erg dankbaar voor alle respect, vriendschap, verbondenheid en liefde die ik gelukkig veel in mijn leven ontmoet.
In het bijzonder ben ik dankbaar voor het er onvoorwaardelijk voor mij zijn van mijn man Jan en mijn vrienden.

Met vriendelijke groeten,

Helene

Ik ben ik en jij bent jij
Als onze blikken kruisen wordt het wij
Niet denkend aan toekomst of verleden
Doch optimaal genieten van het heden

Helene

Contact