Wapenveld

Een rustig Veluws dorpje

Wapenveld is een rustig vredig dorpje precies in het midden tussen Apeldoorn en Zwolle. Het telt ruim 6.000 inwoners. Aan de ene kant liggen de bossen van de Noord-Veluwe en aan de andere kant de rivier de IJssel. Wapenveld is één van de kernen van de gemeente Heerde.

Mocht je van ver komen voor een behandeling dan kan ik zeker aanraden er een dagje uit van te maken. Er is een prachtig, heuvelachtig heidegebied met een schaapskooi en een kudde van 130 schapen die, onder leiding van de herder en zijn honden, de heide in stand houden.

Aan de overkant van de provinciale weg vlak bij ons huis is een restaurant de Hekserij en tapperij Teun mocht je iets willen eten en of drinken. In Wapenveld zij veel prachtige bed and breakfast mocht je willen overnachten.

Het Heerderstrand is een prachtige zandafgraving van zo’n 20 ha, waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen en ligt vlak aan de snelweg A50 Zwolle /Apeldoorn. De gemeente Heerde is nog niet overdreven toeristisch. De pittoreske dorpjes Veessen, Vorchten en Hoorn zijn ook een onderdeel van de gemeente Heerde.

Er zijn schitterende natuurgebieden langs de IJssel. In de bossen leeft een veelvoud aan edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen, marters en zelfs dassen. Ik kom regelmatig wild tegen als ik aan het trainen ben met mijn paarden in het bos.

In onze streek wonen veel vriendelijke en relaxte mensen.
De echte Wapenvelders spreken met een Veluws accent. Ook onze buurt wordt bewoond door vriendelijke, kleurrijke mensen die gewoon vriendelijk zullen groeten en behulpzaam zijn.

Voor verdere info over de gemeente Heerde en Wapenveld kijk op de links pagina.