Tantra massages

Tantra

Tantra: Helene masseert Jan
Helene masseert Jan

Het tantrisme kan wel tot 8000 jaar terug gaan en is ontstaan in Azië en het midden oosten. Het taoïsme komt uit China en is een levensfilosofie van meer dan 3000 jaar oud. Persoonlijk voel ik me er erg thuis bij dit soort levensfilosofieën. Tantra is minimaal terug te vinden in India, Tibet, Nepal en omstreken. Tantra betekent verruiming of verweving. Het is een mondeling overgeleverde traditie die net als bijvoorbeeld het christendom veel verschillende en uiteenlopende varianten en inzichten kent. Ik ben een grote fan van persoonlijke ontwikkeling en studeren doe ik graag.

Tantrisme gaat mijns inziens om optimaal in het nu te (durven) leven en te mogen genieten. Je kunt pas van een ander houden als je jezelf helemaal accepteert en liefhebt. Eeuwenoude technieken op het gebied van communicatie, massage, meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga enz. blijken juist nu van grote waarde te zijn om gelukkig te kunnen zijn en te kunnen blijven functioneren in deze gestreste tijd. Tantra an sich jaagt geen doelen na en stimuleert in het nu te zijn.

Ik heb o.a. workshops gevolgd bij Khing Thung en Tineke Rood. Ik volgde regelmatig trainingen bij Dawn Cartwright. Ook de levenswijsheden en oefeningen van Osho, Margo Anand, Mantak Chia en Daniël Odier spelen een rol in mijn werkwijze. De combinatie van reguliere massages en de oosterse filosofieën hebben mij geïnspireerd tot deze tantrische massage.

Mijn visie op tantra en tantrische massages

Tantra: Shakti Shiva
Shakti Shiva

Study the past if you would define the future

 Confusius

Tantra kan eigenlijk voor iedereen een gezonde aanvulling zijn.
De massages zijn geschikt voor mannen, vrouwen en stellen vanaf 21 jaar tot…
Zonder moeite zou ik uren kunnen vertellen over tantra en taoïsme. Er zijn veel goede boeken, video’s, dvd’s en sites over tantra. Het kan zeker de moeite waard zijn je te verdiepen in deze levensfilosofie. Tantra kan een waardevolle aanvulling zijn voor onze westerse, gehaaste wereld.

Veel mensen benutten maar een deel van hun orgastisch potentieel. ‘Live your life as an orgasm’ is mij ooit voorgehouden.Seks blijft vaak steken in routine en of onkunde. Wil je volledig kunnen genieten van intimiteit, dan zijn de volgende punten van belang;

Tantra heeft alles met open communicatie te maken. Wees eerlijk naar je partner toe en vertel hem/haar wat je lekker vindt en wat je niet fijn vindt. Wat voor de een vanzelfsprekend is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Daarom kan de ander moeilijk weten wat jij lekker vindt. Ga er niet vanuit dat de ander maar moet kunnen aanvoelen wat jij prettig vindt.

Tantra vraagt om moed, bij tantra draait het om durven genieten van ons lichaam, zowel emotioneel, geestelijk als fysiek. Vooral in onze westerse samenleving en de christelijke cultuur hebben we regels opgelegd gekregen dat seks taboe is en eigenwaarde niet te groot mag worden. Met tantra kan iemand maximaal van het leven genieten door zelf opgelegde of cultureel bepaalde beperkingen, zoals schuld of schaamte, te doorbreken. Anders gezegd: wij zijn allen voortgekomen uit het pure geluk van de seksuele vereniging van een man en een vrouw. Bewust of onbewust zijn we ons hele leven op zoek naar het terugvinden van die energie.

Ga op ontdekkingsreis, seksualiteit is een rijk terrein waarop veel valt te ontdekken. Blijf daarbij wel binnen je grenzen. Als je een fantasie hebt, breng die dan in praktijk. Uiteraard heeft je partner het recht om nee te zeggen. Als dat gebeurt dan is het belangrijk om dat op een liefdevolle manier te accepteren. Die fantasie hoeft zeker niet altijd zacht, lief of ‘spiritueel’ te zijn. Onze geest omvat alles van licht en tot het donkere. Alles wat jij en je partner lekker vinden is goed mits het jou of een ander geen schade toebrengt.

Verwerk het verleden, veel mensen hebben negatieve ervaringen met seks. Dergelijke ervaringen kunnen het genieten van seksualiteit moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Indien dat het geval is, is het van belang om deze ervaringen te verwerken. Heb vrede met het verleden en leef in het heden.

Meer over tantra

Klik voor wat leuke tantra links hier.

 Men splitst eenvoudiger atomen dan vooroordelen

 Albert Einstein