Tantra massages

Tantra

Namasté 

Tantra: Helene masseert Jan
Helene masseert Jan

Het tantrisme kan wel tot 8000 jaar terug gaan, het taoïsme is een levensfilosofie van meer dan 3000 jaar oud. Persoonlijk voel ik me er erg thuis bij dit soort levensfilosofieen. Het is ontstaan in India, Tibet, Nepal, midden oosten en omstreken. Tantra betekent verruiming of verweving. Ik ben nog lang niet uitgeleerd op het gebied van het tantrisme en volg regelmatig trainingen in binnen- en buitenland.

Tantrisme gaat mijns inziens om optimaal in het nu te (durven) leven en te mogen genieten. Je kunt pas van een ander houden als je jezelf helemaal accepteert en liefhebt. Eeuwenoude technieken op het gebied van communicatie, massage, meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga enz. blijken juist nu van grote waarde te zijn om gelukkig te kunnen zijn en te kunnen blijven functioneren in deze gestreste tijd.

Tantra heeft niets met religie te maken en kent geen dogma’s of doelen. Iedereen is goed zoals hij of zij is.

Ik heb o.a. workshops gevolgd bij Khing Thung en Tineke Rood. Ik volg regelmatig trainingen bij Dawn Cartwright. Ook de levenswijsheden en oefeningen van Osho, Margo Anand, Mantak Chia en Daniël Odier spelen een grote rol in mijn werkwijze. De combinatie van reguliere massages en de oosterse tantrische filosofie hebben mij geïnspireerd tot deze tantrische massage.

Mijn visie op tantra en tantrische massages

Tantra: Shakti Shiva
Shakti Shiva

Study the past if you would define the future

 Confusius

Tantra kan eigenlijk voor iedereen een gezonde aanvulling zijn.
De massages zijn geschikt voor mannen, vrouwen en stellen vanaf 21 jaar tot…
Zonder moeite zou ik uren kunnen vertellen over tantra. Er zijn veel goede boeken, video’s, dvd’s en sites over tantra. Ik raad het iedereen aan om zich te verdiepen in deze levensfilosofie. Tantra is een waardevolle aanvulling voor onze westerse, gehaaste wereld.

Veel mensen benutten maar een deel van hun orgastisch potentieel. Seks blijft vaak steken in routine. Wil je volledig kunnen genieten van tantra, dan zijn de volgende punten van belang;

Tantra heeft alles met open communicatie te maken. Wees eerlijk naar je partner toe en vertel hem/haar wat je lekker vindt en wat je niet fijn vindt. Wat voor de een vanzelfsprekend is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Daarom kan de ander moeilijk weten wat jij lekker vindt. Ga er niet vanuit dat de ander maar moet kunnen aanvoelen wat jij prettig vindt.

Tantra vraagt om moed, bij tantra draait het om durven genieten van ons lichaam, zowel emotioneel, geestelijk als fysiek. Vooral in onze westerse samenleving en de christelijke cultuur hebben we regels opgelegd gekregen dat seks taboe is en eigenwaarde niet te groot mag worden. Met tantra kan iemand maximaal van het leven genieten door zelf opgelegde of cultureel bepaalde beperkingen, zoals schuld of schaamte, te doorbreken. Anders gezegd: wij zijn allen voortgekomen uit het pure geluk van de seksuele vereniging van een man en een vrouw. Bewust of onbewust zijn we ons hele leven op zoek naar het terugvinden van die energie.

Ga op ontdekkingsreis, seksualiteit is een rijk terrein waarop veel valt te ontdekken. Blijf daarbij wel binnen je grenzen. Als je een fantasie hebt, breng die dan in praktijk. Uiteraard heeft je partner het recht om nee te zeggen. Als dat gebeurt dan is het belangrijk om dat op een liefdevolle manier te accepteren. Die fantasie hoeft zeker niet altijd zacht, lief of ‘spiritueel’ te zijn. Onze geest omvat alles: het lagere en het hogere, het lichte en het donkere. Spiritualiteit betekent alles van jezelf te onderkennen en te omarmen. En onthoud: Alles wat jij en je partner lekker vinden is goed.

Verwerk het verleden, veel mensen hebben negatieve ervaringen met seks. Dergelijke ervaringen kunnen het genieten van seksualiteit moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Indien dat het geval is, is het van belang om deze ervaringen te verwerken. Heb vrede met het verleden en leef in het heden.

Meer over tantra

Klik voor wat leuke tantra links hier.

 Men splitst eenvoudiger atomen dan vooroordelen

 Albert Einstein

Share Button