Tweedaagse workshop verdieping in het orgasme

Datum/Tijd
zaterdag 17 november 2018 - zondag 18 november 2018
10:00


Datum/Tijd
zaterdag 17 november 2018 - zondag 18 november 2018
10:00


Deze workshop over het orgasme  is een vervolg op de cursussen tantrisch masseren en de verdieping in de intieme delen. Het is aanbevelenswaardig dat er een van de twee of allebei de cursussen eerst gevolgd zijn. Het is bedoeld voor stellen in een liefdes-relatie met een goede basis. Het maakt niet uit of je al heel lang samen bent of nog maar korter een relatie hebt. Wel is het belangrijk dat de relatie gelijkwaardig is en jullie beiden mee willen doen.
Het is onze opzet om mensen dichter bij hun eigen gevoel en tot elkaar te brengen. Het gaat vooral om het genieten, ontspannen en onthaasten op een prachtige en vooral rustgevende locatie. Een echt verwenweekeind in deze hectische wereld.

Het maakt op zich niet uit of je ervaring met tantra hebt of niet, enige ervaring met masseren is wenselijk. Deze workshop is meer geschikt voor mensen die geen problemen hebben met bloot zijn in bijzijn van anderen en een opener mind hebben.  Je werkt alleen met je eigen partner. Ook hier werken wij op een veilige, respectvolle, nuchtere, humorvolle en beslist niet zweverige wijze. Intiem zijn met elkaar moet fijn en plezierig zijn.

Bij deze workshop gaan we uitleggen hoe het orgasme werkt, de zin en zeker ook de onzin van tantrische, meervoudige, dal, vallei enz. orgasmes. We bouwen door middel van diverse oefeningen op naar steeds meer ontspanning, sensitiviteit en bewustwording. Veel aandacht is er voor ademhaling en bekkenbodemspieren. Ook de anatomie en fysiologie van de intieme delen wordt behandeld. Tantra gaat niet om doelen. Een orgasme is geen doel van deze dag maar mag er zeker wel zijn. Het gaat er vooral om dat jullie ideeën en vaardigheden opdoen waar jullie thuis mee aan de slag kunnen. Daarnaast willen wij ook graag de nodige fabels en illusies de wereld uit helpen.
We gaan het een en ander doen met OM-meditatie en afhankelijk van de groep misschien een stukje yoni-massage. Er is aandacht voor het uitstellen van het orgasme, het meer voelen ervan en de erectie van man en vrouw. Squirten komt ter sprake evenals het niet ejaculeren tijdens het orgasme voor de man. Gedurende het weekeind bouwen we de erotische energie steeds verder op in combinatie met meer verbinding tussen de partners. Er zijn een aantal vernuftige speeltjes die we in het weekeind ook kunnen gebruiken.

Wijzelf staan heel open, nuchter en zonder jaloezie in dit leven. Seksualiteit is een basisbehoefte, net als eten, drinken en slapen. Wij hebben geen gene en delen onze kennis en ervaringen graag met anderen. Dit doen we ook in de media.
Helaas wordt er zelfs in Nederland nog heel moeilijk over intimiteit en seksualiteit gedaan en leren we op school of van onze ouders niet wat dit nu echt inhoudt. Laat staan dat ons de technieken worden bijgebracht. Toch is bijvoorbeeld bijna alle reclame doorspekt met erotiek.
Hetzelfde geldt voor de liefde. Misschien zou dat wel het belangrijkste vak op school moeten zijn. Wat is nu liefde, hoe werkt het, hoe hou je de liefde goed in een langere relatie. De mens kan niet overleven als hij geen liefde en aanraking ondervindt na zijn geboorte. Zonder stromende erotische/seksuele energie zijn wij mensen eigenlijk niet compleet. Met de nodige humor en vooral ook onderbouwde, dan wel wetenschappelijk aangetoonde methodes willen wij jullie horizon verbreden en verdieping creëren.

In een veilige, discrete, prachtige, liefdevolle omgeving leren wij mensen genieten en beter in balans komen met liefde en seksualiteit. Er is alle privacy want ons huis en praktijk liggen vrij gelegen in een bosgebied. Wij spelen met name in op de liefde en seksuele energie die in ons allemaal van nature aanwezig is. Wij doen dit vanuit het respecteren van andermans grenzen, het openstaan voor nieuwe ervaringen, onze eigen leermomenten en de liefde voor de mens om ons heen.

De kunst is om bij jezelf te blijven. Niet in het verleden te blijven hangen of van de toekomst afhankelijk te zijn. Het gaat om het onderweg zijn en wel zo dat je er blij van wordt. Opvattingen en negatieve ervaringen mag je loslaten. Zo kom je steeds dichter bij je levensenergie op een zuivere en eerlijke manier.

Tijdens de workshop werk je uitsluitend met je eigen partner. Het weekeinde bestaat uit luisteren, vragen, kijken, toepassen en ervaren. Hoe actief of passief je bent, bepaal je zelf. De doelstelling is om stof en ervaring aan te reiken waar je thuis samen mee aan de slag kunt. De workshop is praktisch en niet zweverig.

Mocht je problemen ervaren op seksueel gebied, overleg dan eerst even met ons of deze workshop geschikt voor jou/jullie is. Te snel klaarkomen en erectie-stoornissen zijn doorgaans geen probleem om deel te nemen. Mensen die nog nooit of zelden een orgasme ervaren zijn op zich welkom, mits het er niet om gaat om perse tot een orgasme te komen. Deze workshop heeft hooguit een coachend karakter en is niet bedoeld als therapie.

Respect voor elkaar en elkaars grenzen staat bovenaan.

Massage is een dans van energie

De cursussen bestaan uit twee lesdagen in het weekeinde. De dagen beginnen om 10:00 uur en eindigt omstreeks 22:00 uur. Tussendoor kan er nog lekker gelounged worden en van de sauna, jacuzzi en hottub gebruikt gemaakt worden. Je draagt een badjas of een lungi. Tijdens oefeningen is het handiger om geen kleding te dragen, dit is echter niet verplicht. Er is voldoende gelegenheid om te douchen.
Tijdens de cursusdagen krijg je per dag twee uitgebreide maaltijden. We gebruiken daarvoor zo natuurlijk mogelijke producten. Met vegetariërs of speciale diëten houden wij graag rekening.

Stellen (MV, MM, VV) met een minimale leeftijd van 21 jaar zijn van harte welkom. Er doen maximaal 6 stellen mee, meestal komen er 4 a 5 stellen. Er wordt gewerkt op massagetafels om rug en knieën te ontlasten.

Lunch en diner zijn bij de cursusprijs inbegrepen, ook voor vegetariërs (speciale diëten mogelijk indien ruim van te voren doorgegeven).
Je wordt verzocht zelf een badjas, handdoeken en slippers mee te brengen. Overnachting moet zelf geregeld worden en is niet bij de prijs inbegrepen. Met een camper of caravan kan bij ons op het terrein overnacht worden zonder extra kosten.

Prijs tantracursus: zie prijslijst.
Opgeven kan per mail: info@purenature.nl. Voor aanvang van de cursus dient 50% van het totaalbedrag te worden voldaan.

Meer over tantra

Data staan in de sidebar rechts.

Volg je hart, want dat kloptNee, je bent nooit te oud. Mijn oudste cliënt was 94.

Jazeker, de tantrische massage is erotisch getint. (kijk op tantra massage)

De prostaat masseer ik alleen via uitwendig.

Het beste kun je een dag of 4 van te voren afspreken. Soms zit ik al een week van te voren volgeboekt.
Op het laatste nippertje afspreken zal alleen lukken als er net een afmelding is.

Alleen ikzelf (Helene) en mijn partner Jan masseren.

Jazeker, geef dit wel even van te voren aan svp.

Als je gezond bent is dat geen enkel probleem. Ik heb mensen tot een paar dagen voor de bevalling nog gemasseerd. Als je niet op de buik kan liggen zoeken we daar een oplossing voor.

Nee, zolang je maar op de massagetafel kunt komen. De praktijk is rolstoel toegankelijk.

Ja hoor, geen enkel probleem.

Nee, dan kun je beter naar een privehuis of iets dergelijks gaan. Ik ben puur gericht op de ander en niet bezig met mijzelf. Ik wil ook niet dat er aan mijn intieme delen gezeten wordt.

Dat hangt er heel erg vanaf hoe het komt dat je nooit een orgasme gehad hebt. Bij vrouwen zie ik nog wel eens een gemist orgasme. Daarnaast zijn er hele goede speeltjes waardoor een aantal mensen toch een orgasme kan krijgen.

Nee, mijn massagetafel gaat tot 1000 kilo en mij maakt het niet uit.

Dit lukt niet altijd. De cliënt moet heel ontspannen zijn en diep kunnen ademen met de buik. Vaak lukt het wel of deels.

Dan kun je misschien beter ergens anders heen gaan, want ik ben van de meer intense massages.

Nee, ik wil beslist een (werkend) telefoonnummer van de cliënt hebben.

Nee, ik werk niet inwendig. Wel kan ik je eventuele partner hier tips voor geven.

Ik kan zeker de theorie uitleggen, of het gaat lukken hangt ook van je handigheid en aanvoelend vermogen.

Het is echt belangrijk dat ze daar voor openstaat. Als je het niet zeker weet, zou ik het toch eerst met haar overleggen.

Alleen bij de tantra massage is een handmatig hoogtepunt mogelijk.

Nee, ik werk minimaal een uur om goed contact en verbinding met mijn cliënten te kunnen maken.

Nee, zodra er erotiek in het spel is, is het een tantra massage met de bijbehorende prijzen.

Dat is geen enkel probleem. Er zijn ook mensen die geen orgasme willen. Geef dit even aan, dan hou ik daar rekening mee.

Nee, dat is absoluut niet erg. Bij de tantra massage is dat doorgaans een logisch gevolg. Bij een sport of ontspannings massage is het ook niet erg maar zal ik het volledig negeren.

Dat is geen enkel probleem. Mensen met een huidaandoening zijn gewoon welkom, mits het niet iets besmettelijks is.

Dat is helemaal niet erg. Ik zal kijken wat er mogelijk is en tips en adviezen geven om de erectie waar mogelijk te verbeteren. Zonder erectie is een orgasme doorgaans ook prima mogelijk. Een erectie is eigenlijk vooral voor penetratie belangrijk.

Nee, dat is helemaal niet erg. Bijna altijd valt daar juist iets aan te doen.

Nee, deze zijn alleen voor stellen. Een dame alleen die we kennen kan soms wel meedoen.

Jazeker, er is een ruime douche aanwezig.

Jazeker, de bus uit Zwolle of Apeldoorn stopt ter hoogte van mijn praktijk.

Nee, je kunt niet pinnen bij mij. Graag contant betalen.

In overleg is dat mogelijk. Er moet wel een klik zijn.

In overleg en op een respectvolle manier is het toegestaan om mij ook aan te raken. Echter niet mijn tepels en intieme delen.

Ja hoor, dat is helemaal prima en kost niets extra.

Je moet echt afspreken. Ik vind het heel erg vervelend als mensen zomaar op de stoep staan.

Vanaf 21 jaar.

Dit geef ik pas als mensen een serieuze afspraak gemaakt hebben.

Nee, er zijn beslist geen andere seksuele handelingen zoals oraal of intiem mogelijk.