Stichting Polyamorie Nederland

Op 30 juni 2014 is de stichting Polyamorie Nederland geboren.
Een initiatief van ons en van Brigitte van Geffen en Benny Lobo.
Polyamorie staat voor mij voor eerlijkheid. Eerlijk zijn naar jezelf. Eerlijk zijn naar anderen. En vooral eerlijk zijn over de liefde.
Al heel jong kon ik van meerdere mensen tegelijk houden. Mannen, vrouwen, voor mij voelde dat allemaal heel natuurlijk. Voor mij geen issue.
Van kinds af aan was ik al anders dan de rest, dus voor mij maakte het weinig verschil om naar buiten te treden met mijn gevoelens.
Daarnaast was het nooit goed (genoeg) wat ik deed voor mijn vader en ook dat maakte het extra makkelijk om mijn eigen weg te gaan. Mijn hart klopt op dit moment voor twee mannen. Zeker niet eenvoudig, maar het is de sleutel tot mijzelf. Een spiegel, onverbiddelijk, medogenloos en soms oneindig liefdevol en verwarmend.
Veel mensen worstelen met de liefde. Weten geen raad met hun gevoelens voor een ander. Vreemdgaan is uitermate beschadigend voor je relatie en misschien zelfs ook wel ondermijnend voor je zelfrespect.
Liefde laat zich niet sturen. Ineens kan de vonk overslaan. Misschien heb je altijd al wel gevoeld dat je ruimte in je hart hebt om van meerdere mensen te houden. Maar hoe moet dat nu in de praktijk. Kan het überhaupt wel.
Deze stichting is niet om polyamorie te promoten. In mijn ogen is er niets mis met een gelukkige monogame relatie. Veel relaxter!
Maar de mens is nu eenmaal niet bepaald monogaam van nature. Heb je interesse in dit onderwerp, wil je medemensen ontmoeten die hier over willen praten, zoek je hulp, hou dan onze stichting en www.polyamorie.nl in de peiling.
Ik toost op alle geliefden die in mijn leven geweest zijn. Mooie momenten, droevige momenten. Op de liefde, in al haar facetten!