Genderqueer

Jan en ik zijn op de terugweg van de Buiten de Binary Queer-Bi-Trans dag in Nijmegen. Ontroert, geraakt, herkenning, wat een mooie mensen.
Ik had de eer om deel te nemen in een panel over vrije seks.
In de dagelijkse gedachte kwam vanmorgen de tekst: vrijheid is je hartsverlangen voelen onafhankelijk van de mening van anderen. Ik denk dat dat voor vrije seks ook zo kan zijn ja. Bij mijn intro had ik een traantje. De workshop over genderqueer vond ik zo onwijs leerzaam. Termen die ik nog nooit gehoord had. Maar zo herkenbaar. Samenzijn met mensen die geen label willen, geen etiket, geen man of vrouw, maar eigenlijk gewoon mens zijn. Gelijkwaardigheid, respect en oh wat zijn we daar nog ver vandaan. Jaren terug las ik het boek, het seksuele systeem,van de reeds overleden Dick Brummel. Hij was voorzitter bij de NVSH. Hij kwam uiteindelijk uit bij de androgyne mens. Dat raakte me. Waarom zou een man geen rok mogen dragen, waarom zou je als vrouw geen mannennaam horen te hebben. Waarom al die rolpatronen. Zoveel mensen die zich daar niet in kunnen vinden of daar in wisselen. Soms wil ik met mijn haar in de war in mijn rijbroek op mijn Zweedse klompen op stal lekker rommelen. En soms super sexy naar een spannend feestje. Soms ben ik dominant en mannelijk in bed en soms zacht en vrouwelijk.
Ik heb echt moeite met kaders, etiquetten en tunnelvisies.
Ik hou van grote, sterke, mannelijke mannen, maar ook van kleine zachte, vrouwelijke mannen. Ik val op lange, stoere vrouwen, maar ook op fijne, kwetsbare vrouwen.
Ook de worstelingen en de eenzaamheid in veel ogen vandaag raakte me diep. En dan zijn we in Nederland al best ruimdenkend.
Kennis gemaakt met mensen van de LNBi. Het landelijk netwerk voor biseksualiteit. Geschokt hoeveel mensen daarmee worstelen. Nooit heb ik daar problemen mee gehad. Ik ben er trots op. Ik moet er niet aan denken om te leven zonder intimiteit met vrouwen ook. Dat is alsof er een deel van mij geamputeerd zou worden.
De indrukken razen door mijn hoofd. Emoties golven door me heen. Ik zou het uit willen schreeuwen, respecteer elkaar. Heb lief, bemin, vrij met elkaar in plaats van oordelen, ruzie, geweld en oorlog.