Eerlijk

Vanmiddag reed ik met Karel in het mooiste stukje van het Zwolse bos. Een mystiek stukje Veluwe. Vanaf de eerste keer dat ik daar reed voelde ik dat het bos daar anders is dan de rest van het bos. Echt zo’n plek waar je elven, trollen en misschien zelfs een kleine verdwaalde draak kunt treffen tussen de oneindig hoge douglasssparren. De zon dwarrelt in diffuse stralen op het pad. Lichte mist trekt op uit de vochtige grond. Het geluid van Karels hoeven wordt gedempt in het bed van dennennaalden waarop hij loopt.
Er komen ideeën op in mijn brein na 20 km één zijn met mijn stoere hengst. Schrijven/publiceren over eerlijke endurance. Topsport in verbinding met je paard. Samen een team, een eenheid zijn i.p.v. van het paard als gebruiks-/wegwerpvoorwerp. Mijn paarden zijn mijn kinderen, die verkoop je toch niet aan een enge liefdeloze sheik?!
Eerst mijn handboek voor swingers afmaken. Ook dat gaat over eerlijkheid en één zijn. En wel zonder drugs, geen troep s.v.p. Gisteravond een gesprek met een parenclubeigenaar gehad. Hij zou graag een antidrugsfeest geven. Nou, daar zijn we het helemaal mee eens! Het drugsgebeuren werpt een donkere schaduw over mijn boek. Zeker 90 procent van de swingers gebruikt drugs. Dan schrijf ik het boek maar voor de overigen die kunnen genieten en ontspannen zonder chemische bagger.
Zijn er nog mensen die mee willen denken met mijn boek, of nuttige tips hebben? Laat het weten. Je naam hoeft niet genoemd te worden. Het enige wat ik wil is een goed, bruikbaar boek schrijven om mensen op een verantwoorde manier met partnerruil en dergelijke kennis te laten maken als ze dat zelf willen. Mij heeft het in elk geval veel gebracht. Nooit iets negatiefs meegemaakt. Fijne vrienden ontmoet, inspiratie opgedaan, zelfvertrouwen gekregen en ook gewoon veel plezier gehad. Read my book!