Cursus verdieping in de intieme delen voor stellen

Datum/Tijd
zondag 3 juni 2018
10:00


Tantrische (massage) cursus voor stellen en de cursus werken met de intieme delen

Klankschalen

Klankschalen

Momenteel hebben we twee verschillende cursussen van elk één dag.
Ze worden steeds in één weekeind gegeven en kunnen dus ook gezamenlijk als een weekeindcursus gedaan worden. Ze kunnen geheel los van elkaar gevolgd worden. Tijdsduur e.d. is van beide cursussen gelijk.

Het is de opzet van Jan en mij om mensen dichter bij hun gevoel, bij zichzelf en tot elkaar te brengen. Vooral genieten, ontspannen, onthaasten op een prachtige en vooral rustgevende locatie. Een echte verwendag.

Het maakt niet uit of je ervaring met tantra hebt of niet, of je wel of niet kunt masseren, of je ruimdenkend bent of niet. Voor eenieder zal er wat te beleven en te ervaren zijn op een respectvolle, beslist niet zweverige manier.

Jan en ik staan heel open, nuchter en zonder jaloezie in dit leven. Seksualiteit is een basisbehoefte, net als eten, drinken en slapen. Helaas wordt er zelfs in Nederland nog heel moeilijk over intimiteit en seksualiteit gedaan en leren we op school of van onze ouders niet wat dit nu echt inhoudt. Laat staan dat ons de technieken worden bijgebracht. Toch is bijvoorbeeld bijna alle reclame doorspekt met erotiek.

Hetzelfde geldt voor de liefde. Misschien zou dat wel het belangrijkste vak op school moeten zijn. Wat is nu liefde, hoe werkt het, hoe hou je de liefde goed in een langere relatie. De mens kan niet overleven als hij geen liefde en aanraking ondervindt na zijn geboorte. Zonder stromende erotische (kundalini) energie zijn wij mensen eigenlijk niet compleet. Met de nodige humor en vooral ook onderbouwde, dan wel wetenschappelijk aangetoonde methodes willen wij jullie horizon verbreden en verdieping creëren.

Sauna

Sauna

In een veilige, discrete, mooie, liefdevolle omgeving leren wij mensen genieten en beter in balans komen met liefde en seksualiteit. Wij spelen met name in op de liefde en seksuele energie die in ons allemaal van nature aanwezig is. Wij doen dit vanuit het respecteren van andermans grenzen, het openstaan voor nieuwe ervaringen, onze eigen leermomenten en de liefde voor de mens om ons heen.

De kunst is om bij jezelf te blijven. Niet in het verleden te blijven hangen of van de toekomst afhankelijk te zijn. Het gaat om het onderweg zijn en wel zo dat je er blij van wordt.
Opvattingen en negatieve ervaringen loslaten. Zo kom je steeds dichter bij je levensenergie op een zuivere en eerlijke manier.

Tijdens alle cursussen werk je uitsluitend met je eigen partner. Het kan gebeuren dat je opgewonden raakt, dit mag, maar is niet zozeer het doel van de dag. Bij de tantrische massage cursus horen de intieme delen erbij, maar er ligt beslist geen nadruk op. Bij de cusus intieme delen gaan we na een rustige opbouw daar juist wel mee aan de slag. Ook deze dag is vooral leerzaam en niet doelgericht. Een cursusdag bestaat uit luisteren, vragen, kijken en toepassen. Hoe actief of passief je bent, bepaal je zelf. De doelstelling is om stof en ervaring aan te reiken waar je thuis samen mee aan de slag kunt. De cursussen zijn praktisch, niet zweverig en zeker ook geschikt voor mensen die het erotische gedeelte wat meer privé willen houden.
Het hoogtepunt van de dag is de zintuigenreis (awaken the senses). Met een blinddoek om worden al jullie andere zintuigen optimaal wakker gemaakt.
Respect voor elkaar staat bovenaan!

Massage is een dans van energie

De cursussen bestaan uit één lesdag. De dag begint om 10:00 uur en eindigt omstreeks 22:00 uur. Daarna kan er nog lekker gelounged en van de sauna en hottub gebruikt gemaakt worden. Je draagt een badjas of een lungi. Tijdens het masseren is het handiger om geen kleding te dragen, dit is echter niet verplicht. Er is voldoende gelegenheid om te douchen.
Tijdens de cursusdag krijg je twee uitgebreide maaltijden. We gebruiken daarvoor zo natuurlijk mogelijke producten. Met vegetariërs of speciale diëten houden wij graag rekening.

De massage cursus willen wij laagdrempelig houden. We geven dan ook geen echte aandacht aan de intieme delen.

Bij de verdiepingscursus gaan we juist wel met de intieme delen aan de slag. Dit bouwen we rustig op en ook hier wordt met ieders grenzen rekening gehouden. Aanrader is eerst de tantrische massagecursus te doen, maar dat is niet verplicht.

Trio’s, man/man en vrouw/vrouw stellen zijn van harte welkom.
Lunch en diner zijn bij de cursusprijs inbegrepen, ook voor vegetariërs (speciale diëten mogelijk indien ruim van te voren doorgegeven).
Na het diner is er ruime gelegenheid om na te praten en te evalueren. Er kan nog op elkaar geoefend worden.
Je wordt verzocht zelf een badjas, handdoeken en slippers mee te brengen.

Prijs tantracursus: zie prijslijst.
Opgeven kan per mail: info@purenature.nl. Voor aanvang van de cursus dient 50% van het totaalbedrag te worden voldaan.

Deze cursus kan in overleg ook als privécursus voor twee of meer stellen gegeven worden.

Meer over tantra

Data staan in de sidebar rechts.

Volg je hart, want dat klopt


Posted in Agenda